≑ Menu

Rockboost @ Growth Hackers Conference London 2014

growth-hacking_conference-2014

Om 6:00 gaat de wekker. Snel douchen, aankleden en tas meepakken en als een malle door naar zestienhoven. Tussen de vakantiegangers probeer ik nog snel een ontbijtje te regelen, alvorens ik rond 7:00 samen met mannen in pakken in een half lege London City Jet stap. Na een uurtje luid gerammel komen landen we exact op hetzelfde tijdstip als de verteltijd op London city Airport, werkt dat tijdsverschil eindelijk eens in je voordeel πŸ˜‰

Van London city is het een paar haltes met de DLR tot het hotel. Daar drop ik snel m’n tas en wacht collega Chris me op. Chris heeft natuurlijk een hotel om de hoek van theater geregeld, dus we staan als eerst op te stoep van het Troxy Theatre, om 8:30 s ochtends. Β Het theater is nog dicht en geeft een beetje surrealistische indruk. Een voor een druppelen de overige (aspirant) growth hackers ongemakkelijk binnen en sluiten aan in de rij.

Zodra de boomlange portier, die voor Londonse nachtclub niet zou misstaan, de deuren van het Troxy Theater opent, snellen de Growth Hackers naar binnen. Zoals het een goede Nederlander betaamt, pikken we natuurlijk de gratis pen en notitieblok mee naar binnen de zaal in. Onder het genot van een ontbijtje en een drankje wachten we in de lounge rustig op de openings sessie. Hier raken we gelijk aan de praat met een aantal Viking Growth Hackers.

En dan is het eindelijk zover. De openingssessie begint bijna en iedereen snel zich naar de zaal om een zo goed mogelijk plekje te bemachtigen om hun held in actie te kunnen zien. Daar is hij dan. De Growth Hacker der Growth Hackers, de man zonder wie wij deze dag hier niet geweest waren. Sterker nog zonder wie wij waarschijnlijk nog nooit van de term Growth Hacking gehoord zouden hebben en zonder wie wij nog steeds zouden denken dat SEO en SEA de enige manier zou zijn om te groeien. Onder luid applaus en een staande ovatie loopt Sean Ellis het podium op. Sean geeft een inspirerende speech over Growth Hacking Product Market Fit en onthult de agenda van vandaag die is opgedeeld in korte key note speaches.

Gedurende de dag volgt de ene na de andere Growt Hacker met zijn of haar inspirerende verhaal. Ja… het aantal vrouwelijke Growth Hackers is opvallend! Als sprekers dan… in de zaal zijn het toch overwegend mannen. Ik merk aan mezelf dat ik bij iedere sesie gemotiveerder en nog meer geinspireerd raak. Zo leren we oa “husselen” van Zack Onisko, Growth Hacking SEO Tactics van Rand Fishkin, Conversie optimalisatie van Peep Laja. Vooral de sessie van Neil Patel sprong eruit in originaliteit. Het was meer een soort dragon’s dan waarbij de zaal zijn/haar startup kon uitleggen en Neil on the fly een growth hacking tip zou geven. “Ah… you mean Google Shopping…” (alleen growth hackers die erbij waren zullen deze begrijpen πŸ˜‰ Uiteindelijk meer dan 20 sessies op 1 dag. Maar wat hebben we veel geleerd en wat zijn we gemotiveerd.

Daarna volgt een snelle hap in een willekeurig street food court ergens in London op weg naar de officiele Growth Hacking borrel. Een echte Growth Hacker heeft natuurlijk geen tijd om te eten! Op de borrel staan we letterlijk samen met Sean en Peep een biertje te drinken. Wat een cult helden. Sean, Neil en Peep, ze bewegen zich gewoon onder de gewone, sterfelijke Growth Hackers! Het voelt een beetje alsof Elvis The King himself na een optreden zich rustig mengt in het publiek.

Na afloop van de offciele borrel is er natuurlijk nog een officieuze after party voor de echte die hard Growt Hackers! Dit selecte gezelschap, waaronder de enige echte growthhackers.com moderators, begeeft zich na steeds louchere pubs. Maar dan ineens moeten we mee naar het appartement aan de andere kant van Londen… er staat iets groots te gebeuren… iets heel groots. Er gaat het gerucht dat een van de heren op het punt staat om Twitter verified te worden. Ja dames en heren, u hoort het goed, TWITTER VERIFIED! Dat moment zouden wij natuurlijk voor geen goud willen missen. Nee, daar zouden we maar wat graag onze enige avond stappen in The City voor opgeven!

Na een aantal uur wachten helaas nog steeds geen nieuws uit het twitter HQ… we besluiten dan toch maar de stad weer in te gaan. Helaas is het inmiddels bijna sluitingstijd en komen we als “non mixed group” nergens binnen. Uiteindelijk besluiten we desillusioneerd maar de dubbeldekkerbus naar het hotel te nemen. Helaas missen we net de laatste normale dienst en zijn we afhankelijk van het nacht net… Twee uur later komen we verkleumd ons hotel binnen en rollen we direct ons bedje in.

Het was een loodzware dag, maar het was het meer dan waard! Gelukkig hebben we morgen nog een dagje om samen met collega growth hacker Chris bij te komen in de London City Tour dubbel dekker… In de regen weliswaar, maar he, dat is London ;-)De beste Growth Hacker truc komt misschien wel van de gemeente London zelf. Zo koopt iedere toerist een Oyster Card voor het openbaar vervoer. Hier laadt je dan vervolgens saldo op. Je houdt natuurlijk altijd saldo over en dat wissel je dan in bij je laatst meto ritje… Surprise! dat kan dus op alle Metro stations, behalve het eindstation op London City airport! Slimme jongens die Londonaren. Op deze manier troggelen ze alle toeristen hun Oyster tegoed af. Of is dit vanuit Growth Hacking gezien toch niet zo slim op lange termijn? Ben benieuwd naar de “churn” van deze maatregel…’s Avonds op het vliegveld neem ik afscheid van Chris. Hij neemt de vlucht naar Amsterdam. Precies op het moment dat ik opsta om te gaan boarden, zie ik alle vluchten uitvallen. Er ontstaat lichte paniek in de rij voor de informatiebalie. Shell vrouwen in mantelpakjes blijken te moeten overnachten zonder tandenborstel. Huisvaders in maatpakken kruipen voor in de rij, het is hier ieder voor zich. Gelukkig kan ik nog net omgeboekt worden naar de vlucht naar amsterdam en wordt ik weer herenigd met chris. Vanaf schiphol volgt een nachtelijke taxi rit naar zestienhoven om mijn auto daar op te pikken. Plankgas rij ik van zestienhoven naar huis door een donker en leeg rotterdam, regelrecht mijn bedje in, dromend over een toekomst als Growth Hacker.

Het waren twee fantastische dagen, Eind goed, al goed πŸ˜‰

Wij zijn er in 2015 zeker weer bij… zien we jullie daar?

Follow me

Rutger Buijzen

Founder/CTO at DotControl & RockBoost
passionate #developer turned serial #entrepreneur #growthhacker @dotcontrol @rockboost @eventlernl @shelfast #rotterdam #kitesurfing #fitness #boxing #techno
Follow me
De beste growth hacking tips

Gratis in je inbox

Alleen voor growth hacking

Comments on this entry are closed.